keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Vastauksia

Tämän elämänmuutosprojektin tiimoilta olen saanut vähän sieltä sun täältä kysymyksiä ja palautteita, tuhannet kiitokset niistä <3 iso osa näistä on tullut sähköpostitse ja tässä pyrin parhaani mukaan vastailemaan esitettyihin kysymyksiin ja tarkentelemaan asioita vastauksia sen kummemmin kenellekkään henkilökohtaisesti osoittamatta. Toivottavasti tämä selventää ja antaa tarvittavat vastaukset :)

Eli...

Monta ja vielä kerran monta kysymystä on tullut siitä, 
mikä mun kohdalla oli se suurin ylipainon aiheuttaja:

  • Se oli oma elämä! Vaikeat ihmissuhteet vei energian liikkumiselta, liika alkoholinkäyttö lisäsi sitä ylimääräistä herkuttelua, maan rajassa mateleva mieliala teki loput ja siihen lisättiin vielä hormonilääkitys.  Nämä kaikki yhdessä sen tilan aiheutti!

Mikä oli suurin tekijä, että paino lähti laskuun?
  • Alkoholin käytön vähentäminen ja ruokarytmi; eli pieniä annoksia kerrallaan, mutta riittävän usein, 2-3 tunnin välein
Mikä oli vaikeinta projektin aikana?

  • Ehdottomasti siitä väärästä seurasta irti pääseminen. Petollisia ihmisiä on maailma täynnä ja vaarallisen moni toimii omassa elämässään täysin ajattelematta sitä, mitä omat teot ja toimet voi toiselle aiheuttaa, vaikka sitä toista ei varsinaisesti edes tuntisi... Moni tuntee juuri NYT piston sydämessään...
  • Toinen erittäin vaikea asia oli itseluottamuksen parantaminen. Kun kerta toisensa jälkeen joutuu kasaamaan oman itsensä pienistä pirstaleista jälleen kokonaiseksi,se jättää väistämättä jälkensä. 

 Mistä tuli ajatus muuttaa koko elämä?
  • Monta epäonnistunutta laihdutusyritystä oli jo takana, jotka oli pääasiassa kaatuneet siihen omaan mielentilaan ja saamattomuuteen. Ihmiselle, joka vaatii kaiken heti nyt mulle -tyylillä, oli äärimmäisen hankalaa kestää sitä hidasta painon laskuun lähtemistä ja siihen se sitten yleensä kaatu... ei jaksanut yrittää kun sitä ei viikossa näyttänytkään jennifer lopezilta :) Hehh... Sitten voitti se maalaisjärki; sellaista ihmedieettiä ei ole olemassa, jolla saa pysyvät tulokset. Sana pysyvä tarkoittaa sitä, että on pysyttävä siinä painossa jonka haluaa tavoitteeksi asettaa. Dieetillä et voi olla loppuelämääsi, vaan se elämä täytyy muuttaa sellaiseksi, että se painokin pysyy.
Miten voisit neuvoa?
  • Neuvojahan voi antaa vaikka kuinka paljon... Mutta kaikki lähtee siitä mitä itse haluat, ei kukaan voi toisen puolesta päättää että sinä haluat tätä ja sinä tuota.   Istu alas ihan omassa rauhassa ja mieti mitä oikeasti haluat,mikä on tavoite (REALISTINEN tavoite), sitten mieti mikä mättää ja jos kaikki mättää... ota yksi asia kerrallaan ja ala korjata asioiden laita. HITAASTI mutta VARMASTI :), hankkiudu eroon elämääsi jarruttavista tai sinua satuttavista ihmisistä! Raakaa ja julmaa, mutta totta! Ennenkaikkea, ala elämään itsellesi, älä elä muille. Sinä itse tiedät mikä on sinulle parasta ja se tieto löytyy meidän jokaisen sisimmästä, se vaan joskus tuppaa sinne hukkkumaan niin syvälle, että sen tiedon kaivaminen saattaa ottaa aikansa ;)

Toivottavasti näistä vastauksista oli jotain hyötyä ja apua :) Laittakaa ihmeessä lisää kysymyksiä tulemaan, jos jotain vielä on mielenpäällä :)

Ei kommentteja: